• DEUTSCH
  • ALBANISCH
  • MAZEDONISCH
  • SERBISCH
DEUTSCH
ALBANISCH
MAZEDONISCH
SERBISCH

Rechtsanwalt

Dr. jur. Klaus Hellenschmidt

Amtsgerichtsdirektor a. D.

Schloßplatz 1
83410 Laufen/Salzach
Deutschland

Tel.: +49 (0) 86 82 / 95 67 89
Mobil: +49 (0) 151 / 17 84 82 43
Fax: +49 (0) 86 82 / 95 67 88
E-Mail: advokat@dr-hellenschmidt.de

Schloßplatz 1
83410 Laufen/Salzach
Deutschland
Tel.: +49 (0) 86 82 / 95 67 89
Mobil: +49 (0) 151 / 17 84 82 43
Fax: +49 (0) 86 82 / 95 67 88
E-Mail: advokat@dr-hellenschmidt.de
За што станува збор:

Нема потреба од доживотно протерување од Германија односно општо од Европската Унија. Јас овие случаеви на доживотно протерување на Србин односно на Македонец ги приложив пред Европскиот суд. Европскиот суд сега одлучи, дека протерување редовно смее да трае само 5 години. За да се постигне ова, одлуката за протерување од службата (за странци) мора да се отповика и протерувањето мора да се избрише од регистарот. Ако го сакате ова, тогаш Ве молам лично да ми се обратите на е-маил на адреса advokat@ dr-hellenschmidt.de.

Притоа е важен датумот на протерувањето и службата која што донела одлука за протерувањето. Истото важи и кога без писмено протерување сте биле едноставно депортиран.

Вие можете да го добиете мојот толкувач и преку викендите на број 0049-15753593869.

Во врска со мене:
После речиси 40 години како втор судија при еден Основен суд и Јавен обвинител во Баварија донесов одлука, сега како адвокат да ги обработувам и решам проблемите кои што доживотно ги следат засегнатите странци во склад со пресудата на Европскиот суд.

Тоа значи дека не мора навистина да дојде до доживотно протерување од ЕУ.